گزارش کارآموزی مديريت امور مالي شهرداري

دسته بندي : علوم انسانی » حسابداری
گزارش کارآموزي مديريت امور مالي شهرداري در 23 صفحه ورد قابل ويرايش


مقدمه

انسان موجودي است اجتماعي كه هميشه و مداوم در حال حركت و تكاپو و تكامل است و سعي دارد كه با دستگيري از همنوعان خود و همياري روز به روز علم و دانش خود را متحول سازد و با پيشرفت علمش زندگي خود را ارتقاء دهد و سطح زندگي امروزش با ديروز كه كه نوع ساده تر بود ، فرق داشته و بالاتر باشد و همواره به آينده مي نگرد ، به همين دليل به آباداني و شكوفائي و رشد محل زندگي و شهر و اطراف خود نظر خاصي دارد و در اين راستا و براي رسيدن به اهدافش اقدام به ايجاد سازمانها و موسسات زيادي اعم از دولتي و غير دولتي كرده است .

موسسات دولتي بخش عمده اين اهداف را دنبال مي كند كه از گستردگي و وسعت عظيمي برخوردار مي باشد كه اداره و كنترل و انجام كارهاي اين بخش زير نظر دولت مي باشد و دولت است كه با تصويب و وضع مقررات و آيين نامه هاي اجرائي ، راه كارها و هدفها را مشخص مي نمايد و براي اجراي اين كار احكام كارپردازان و مديران را انتخاب مي كند تا اين كه رفاه مردم تامين شود و مردم داراي شهرها و امكانات زندگي مناسبتر و بهتر باشند .

يكي از اين سازمانها و دولتي كارآمد كه در امر آباداني و عمران شهرها ايفاي خدمت مي كند ، شهرداري است . هر شهري براي اينكه آباد و زيبا شود نياز به يك شهرداري دارد تا با ياير ديگر موسسات شهرهايي خوش سيما و آباد براي ملتي خوب و متمدن فراهم‌ آورد .

بايد اين را در نظر داشت شهرداري هر چه قدر بكشود و آباداني را به شهرها بياورد و سختي هائي بر سر راه داشته باشد ، سخت تر از آن كار ، حفظ و نگهداري آن است كه اين امر را نمي توان فقط بعهده يك ارگان يا موسسه اي نسبت داد ، بلكه بايد همه شهروندان نيز در اين امر مشاركت و همياري داشته باشند .




فصل اول





آشنائي كلي با مكان كارآموزي :

1-1 تاريخچه

1-2 اسامي شهرداران ميانه ( بعد از انقلاب اسلامي )

1-3 چارت سازماني

1-4 انواع محصولات توليدي يا خدمات

1-5 شرح مختصري از فرآيند خدماتي

1-6 اهداف سازمان









1-1 تاريخچه :

ميانه در جنوب شرقي استان آذربايجان شرقي بر سر راه جاده ترانزيت تبريز - تهران با وسعتي معادل 5590 كيليومتر مربع قرار گرفته است . ميانه با مساحت 9/8 درصد از كل مساحت استان وسيعترين شهرستان استان مي باشد . اين شهرستان بين دو رشته كوه برغوش در شمال و قافلانكوه در جنوب قرار گرفته و از شمال به شهرستان سراب ، از جنوب به استان زنجان ، از شرق به خلخال و از غرب به هشترود محدود است .

ميانه در تاريخ به اسامي گرمرود و ميانج ياد شده . طبق اسناد و مدارك و نوشته هاي مورخان از لحاظ تاريخي پشتوانه غني و پرباري دارد . ميانه از دير باز شهري فرهنگي و مذهبي بشمار مي رود . اين شهر بر اثر حملات مغول يكبار به كلي ويران شده و در دوره هاي بعدي مجدداً روبه عمران و آبادي نهاده است . داراي دو رودخانه شهر چاي و
قوري چاي مي باشد .

دانشگاههاي پيام نور و دانشگاه آزاد اسلامي با رشته هاي مختلف و متعدد خود پذيراي انبوه مشتاقان علم و تحصيل معرفت مي باشد . جمعيت ميانه حدود 77890 نفر مي باشد . ميانه داراي آثار و ابنيه تاريخي بسياري است كه شكوه و زيبائي معماري دوره اسلامي در آنها بخوبي مشهود و چشمگير است .

شهرداري ميانه كه سازمان خدماتي و اداري مورد نظر و محل كارآموزي اينجانب
مي باشد در سال 1314 تاسيس و از نظر درجه بندي سازمان شهرداريها در رده هفتم قرار دارد . شهرداري يكي از اساسي ترين و مهمترين نهادهاي سازنده و ارگانهاي شهري است كه شهرداري ميانه نيز در راستاي طرحها و هدفهاي سازنده خود مي كوشد تا شهري آباد در پيش رو داشته باشيم كه اميدواريم با تلاشهاي دلسوزانه تر و آگاهانه تر دست اندركاران ، كمرنگي آن پررنگتر و چشمگير تر شود .

4-1 نوع محصولات توليدي يا خدماتي

شهرداري سازماني خدمتي است و در توليد نقشي ندارد و فعاليتها و عمكرد آن مربوط خدمات شهري مي باشد كه از عمده فعاليتهاي آن مي توان مختصري به شرح زير بيان كرد :

1- ايجاد ، حفظ و نگهداري از مكانهاي عمومي مانند : كتابخانه ها ، قرائت خانه ها ، آزمايشگاهها ، پلها ، پاركينگهاي عمومي و 000.

2- ايجاد و نگهداري از تفرجگاههاي عمومي مانند : پاركها ، باغهاي عمومي ، ورزشگاهها و ايجاد فضاي سبز .

3- اجاد معابر و گذرگاه و بازسازي آنها ،‌مانند : پلها ، خيابانهاي درون شهري ، معابر عمومي ، وروديهاي شهر ، پايانه هاي مسافربري و 000.

4- اجاد ميادين و زيباسازي شهر ، ايجاد ميادين و چهارراه ها ، ساخت مجسمه ها و نقاشي بزرگان ، جدول كشي و نقاشي ساختمانها و ديوارهاي بزرگ ، نصب مجسمه هاي تزئيني و 000.

5- خدمات بهداشتي و نظافتي ، ايجاد آبراهها ، كنال كشي ،‌ جمع اوري زباله هاي شهري و دفع بهداشتي آنها ،‌نظافت خابانها و معابر عمومي و 000.

6- ساير خدمات شهرداري : آتش نشاني و اطفاء حريق ، ساخت كشتارگاهها ، پلاك گذاري كوچه ها ، نام گذاري خيابانها ، صدور پروانه ساخت منازل ،‌ صدور پروانه كسب ، اخذ مالياتهاي اختصاصي و 000.

از ديگر فعاليتهاي شهرداري كه مي توان ذكر كرد جلوگيري از ايجاد اماكن و تاسيسات غيرقانوني ، برآورد و تنظيم بودجه و متمم و اصلاح بودجه شهرداري مي باشد .



1-5 شرح مختصري از فرآيند خدماتي

شهرداري نهادي محلي و خودكفا مي باشد كه در جهت توسعه و عمران و آباداني شهر در قالب مقررات و دستورالعملها و آيين نامه هاي مصوب كل و در چارچوب قانون اساسي فعاليت مي نمايد . مي توان گفت :

كه شهرداري در خصوص نظافت سطح شهر و بازسازي معابر ، خيابانهاي سطح شهر ، زيبا سازي شهر و ميادين و گذرگاهها و كنترل ساخت و ساز سطح شهر و كنترل اصناف و كسبه و صدور مجوزهاي قانوني فعاليت مي كند .

بخشي از اوقات فراغت افراد در خانه ها و بخشي ديگر در فضاهاي بيرون شهر سپري
مي شود . فضاهاي گذران اوقات در شهر به مديريت خاص خود نياز دارد و يكي از بهترين فضاي اين اوقات پارك و كتابخانه مي باشد كه شهرداري در حدود اعتبارات مصوب و بر اساس بند 6 از ماده 55 قانون شهرداري وظيفه احداث آن را بعهده دارد .

شهرداري ها بر حسب ماده 99 از قانون شهرداري مي بايست براي حريم شهر نقشه شهرسازس تهيه كند . تفرجگاههاي پيرامون شهر چنانكه از نامشان پيداست معمولاً در حريم شهرها قرار مي گيرند و شهرداري موظف است بر اساس طرحهاي مصوب ، بر ساخت و ساز در اين محدوده نظارت كند و با تخلات سازماني ( بر اساس ماده 100) و تخلفهاي بهداشتي بر اساس ماده 55 بند 20 برخورد كند . براي اينكه تبليغات و اطلاعيه ها در سطح شهر به طور صحيح و به جا انجام پذيرد ، شهرداري موظف است در معبر و مكانهاي مناسب تابلوهاي اعلانات ديواري جهت نصب آگهي و اطلاعيه در سطح شهر نصب كند و همچنين تهيه و نصب تابلوهاي جديد اسامي ( راهنماي ) شهركها .

شهرداري با اخذ عوارض نقل و انتقالات و نوسازي و صدور مجوزهاي كب و پروانه ساخت و ديگر عوارض مي تواند ايجاد درآمد كند و وظايف خود را به خوبي و بموقع انجام دهد .

شوراي اسلامي شهرها موظفند كه براي شهرداري ها يك شهردار مناسب و كاردان انتخاب و انتصاب نمايند و شهردار منتصب نيز موظف است تا كليه عملكردهاي كارمندان را كنترل و نظارت كند تا وظايف خود را به نحو احسن ايفاء نمايد .





2-1 بررسي شرح وظايف كارآموز در سازمان

اينجانب براي ورود به شهرداري بعنوان كارآموز با هماهنگي از طريق امور مالي وارد حسابداري شده و پس از آشنائي با كارشناسان و متصديان حسابداري در نزد آقاي سلطاني كارشناس حسابداري كه وظيفه او حسابرسي حسابهاي بانكي سازمان است ، مشغول به كار گرديدم .

از جمله كارهائي كه من در حسابداري انجام مي دادم و ياد مي گرفتم تنظيم سند نقل و انتقال حساب و سپس ثبت در دفتر بانك و در نهايت تنظيم صورت مغايرت بانكي بود . بدين شرح كه ابتدا از واحد درآمد اسناد مربوطه به هزينه و درآمد و سپرده ها و اسناد
( بعنوان حساب انتظامي ) دريافت مي شد و جمع بندي هر يك از آنها كنترل مي شد تا اشتباهي جمع يا ثبت نشده باشند ، سپس آنها را در برگه نقل و انتقال ثبت مي كرديم كه واريزي ها در شماره حساب مشخصي و درآمدها در كدها و رديفهاي معين شده در واحد درآمد وپسرده ها و حسابهاي انتظامي مربوط به اشخاص پرداخت كننده ثبت مي شدند . اسناد هزينه بعد از اينكه به سند نقل و انتقال حاب انتقال داده مي شد به همراه آن و خود هزينه و مدارك پيوستي با شماره خاصي وارد زونكن مي شدند .

پس از تنظيم برگه نقل و انتقال حساب ، ثبتهائي كه مبوط به بانك مي شدند ب تفكيك شماره حسابهاي بانكي در دفتر بانك ثبت مي شدند . پس از پايان هر ماه از بانك ملي كه بانك كارپرداز شهرداري مي باشد صورت حساب بانكي واريز و وصول وجوه اخذ
مي شد تا با استفاده از آن دريافتها و پرداختهاي بانكي كنترل شود . بدين صورت كه از دفتر بانك ثبتهاي بانكي كه از برگه نقل و انتقال حساب كه قبلاً با شماره برگه مشخص و به ترتيب تاريخ ثبت كرده بوديم استخراج مي شد و فيشهاي پيوستي آن با شماره فيشها و مبالغ موجود در صورتحساب تطبيق داده مي شد تا اطمينان حاصل شود كه ثبتهائي كه درآمد انجام شده برابر با صورتحساب بانكي باشد . در آخر اگر تفاوتهايي باشد كه
مي تواند ناشي از اشتباهات متصدي درآمد يا حسابدار يا بانك باشد يا فيشهاي بين راهي و يا اينكه چكهاي معوق باشد ، بررسي مي شود كه اين تفاوت ناشي از چيست ؟ پس از پيگيري و رفع اختلافات صورت مغايرت بانكي تنظيم مي شود و وارد ماه مالي بعد
مي شود و اين جريانات دوباره تكرار مي گردد .

البته اين شرحهايي كه ارائه شد مربوط به حسابرسي كه من در نزد او مشغول بودم ،
مي باشد و ديگر حسابداران و كمك حسابداران نز هر يك كار مخصوص به خود داشتند، از قبيل : حوق و دسمتزد ، تخصيص اعتبار و 000.





‌امور جاري در دست اقدام پس از كنترل اسناد ، ثبت وتنظيم اسناد نقل و انتقال حساب ، دفتر بانك ، تطبيق دفتر بانك با اسناد و ثبتهاي كامپيوتري و تهيه صورت مغاير بانكي مربوط به سال 81 و افتتاح مجدد حسابها مي باشد و در حال حاضر به حسابهاي سال 82 رسيدگي مي شود .



2-2 برنامه هاي آينده

در آينده نيز در اين واحد مابق امروز و ديروز به حسابها و اسناد و مدارك ماهها و روزهاي آينده كه به دست خواهد رسيد و عملكردهاي آتي شهرداري رسيدگي و عمل خواهد شد .





2-3 تكنيكهائي كه توسط رشته مورد نظر در سازمان بكار مي رود

در واحد حسابداري شهرداري حسابداران از سيستم حسابداري دولتي نقدي و تعهدي استفاده مي شود كه به علت وسعت عمليات از چندين حسابدار و كمك حسابدار براي انجام امورات و ثبت و كنترل حسابها بهره گيري مي شود كه كار و وظايف هر كدام متفاوت است . مثلاً يكي مسئول تخصيص اعتبار و انجام ثبتهاي مربوط به مساعده را بر عهده دارد ، يكي مسئول جمع آوري اطلاعات مربوط به حقوق و دستمزد كارمندان رسمي و ثابت را بر عهده دارد كه يك كمك حسابدار نيز دارد ، يكي مسئول جمع آوري اطلاعات مربوط به حقوق و دستمزد كارگران رسمي و قرار دادي و يا روزمزد و محاسبه و پرداخت آنها را دارد و يا اينكه يكي ديگر نيز متصدي كامپيوتر و مميزي رياست و ثبتهاي خود را بوسيله كامپيوتر اعمال مي كند و بالاخره شخصي كه بنده زير نظر او مشغول به فعاليت هستم و نزدش كارآموزي مي كنم كارشناس حسابداري است كه مسئول رسيدگي به حسابهاي جاري شهرداري و حسابرسي بانكي سازمان است و هر كدام از تكنيكها و روشهاي مخصوص به خود استفاده مي كنند و چون بيشتر كارها با كامپيوتر انجام مي گيرد تكنيك خاص و مشخصي كه بشود از آن شرح بيشتري داد و نمي توان روش خاصي پيشنهاد كرد .
دسته بندی: علوم انسانی » حسابداری

تعداد مشاهده: 1546 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 23

حجم فایل:59 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: